Jangan buat lagi, please.

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Alhamdulillah. Exam aku da pun abes jumaat hari tu. As usual la paper ade senang, ade susah. Tak kisah la tu. Aku pun dah buat ape yang termampu. Yang penting semua dah selesai. And sekarang aku da pun ade kat umah. ~Home sweet home~ Hari ahad hari tu pakcik aku kawen. Serious aku seronok giler. Semua sedara mare kumpul ramai- ramai. Lagi pulak family kitorang dah lame jugak takde buat majlis perkahwinan. 

Tapi bukan tu semua yang aku nak share hari ni. Ade benda lain sebenarnye. Ceritanye macam ni. Hari tu aku chat ngan kawan aku sorang ni. Tetibe dy bagi satu link ni. Aku pun tanpa syak wasangka terus klik kat link tu. Then, terkeluar la gambar yang sumpah sangat- sangat menyeramkan pada aku sekali ngan suara orang mengilai lagi. Aku memang terkejut giler. 

Kali kedua pun kena time chat gak. Kawan aku yang lain pulak bagi. Aku macam tak terfikir yang dyorang akan hantar benda- benda tu. Lagipun kalau tengah borak pasal benda lain then kite takkan terfikir yang dia akan bagi benda- benda tu. Yang lagi satu aku kena time bace blog someone ni. Tajuk "Jambatan terpanjang  di dunia" kalo tak silap tajuk dia. Sorry, aku tak ingat sangat. Bila bace tajuk dia, for sure la aku nak tau macam mane rupa jambatan tu kan. Silap aku mungkin bila ade perasaan ingin tahu yang terlalu tinggi. Aku pun scroll la sampai bawah, again! Terpampang la gambar pocong. Aku tak suka benda- benda ni sebenarnya. Terkejut plus takut. Kesannye? Aku jadik takut even nak ke toilet sekalipun. Aku tak suka perasaan tu.

Pada aku benda macam ni tak sepatutnye di buat main weyhh. Maybe ada yang nak kata aku ni ambil kisah sangat benda- benda gini. And as for me, benda ni semua bukan cara nak buat lawak okay. Banyak lagi benda- benda lain kalo nak berlawak. Once kau ade kena ngan someone else, tak payah la nak kenakan orang lain pulak. Tak baik tau. Banyak kali dah aku kena. Bagi sape- sape yang pernah buat tu, jangan la buat lagi ye. Merayu ni.

Sumber: Mr Google

Hati aku kata----> Nasib baik kena kat aku yang muda remaja ni, kalau kena kat pakcik makcik yang ade sakit jantung macam mane? 

9 comments:

KorN said...

hoho.. lebih baek x yah bukak link yg dorang kasik tu mieza... tmbh2 lak org yg bru kita knal...

mieza said...

tu laa pasal..
rse was2 je skng kalo member2 bg link2 ni..

tp msalahnye korn, yg bg tu kwn rapat kot.. huhu
rse mcm nk tumbuk muka dy laju2. haha

♥ p a a n i ♥ said...

sy pun sokong! tak suka link2 macam tu. boleh terbayang-bayang 2,3 hari tau! hhuhuhu

mama aryan said...

sama la..kalu akak pun tentu terkejut giler,tensen kan kalu dpt benda2 macam tu

mieza said...

~paani~- tau xpe.. 2, 3 hari teringt2 lgi.. rse nk ketuk je kepala org yg bg tu.. geramm..

mama aryan- memg tension kak. sumpah memg terkejut gler..

BP Boy said...

hmm lain org, lain penerimaan kan..
saye pon dah 2-3 kali kene.. time kene tu mmg la menggelabah thp cipan kan, tp saye rase bende tu klaka.. hehe

saya afi said...

kalau tgh chat jam 1-2 pagi mau terpengsan depan laptop huhu

mieza said...

bp boy: kelakar?? oh tidak!! haha

sya afi: tau xpe.. kalo sekali ngn bunyi tu, terus tutup laptop. mcm xsmpat nk wt bnde laen da.. terkejut sgt. hehe

Pena Islam said...

anda di tag di sini http://penaislam2u.blogspot.com/2012/07/contest-word-search-puzzle.html