Korang tetap kawan aku

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Hai. Xtau nak mula macam mane. Maklumlaa dah lame jugak tak menaip entry ni ha. Tetibe je tangan rase kaku, lidah jadik kelu,.. Last entry ak rsenye mase awal ramadhan. And now, da masuk bulan zulkaedah da weyhh. Nampak tak, betapa lamanye aku tak menghupdate. 

Okaylaa, straight to the pOint.. Masa raya hari tu, aku tgok gambar kawan- kawan sekolah menengah aku g konvoi raye beramai- ramai. Perlu ke mention beramai- ramai. Bukan ke konvoi tu memang da ramai- ramai?? Haha. Whateverlaa.. Bace je diam- diam. Even cerita raya ni da basi. Serious aku jeles weyh. Niat di hati memang nak join, tapi apekan daya. Banyak pulak halangannye. 

Reason pertama, my mum x bagi ikut. Sebabnye, dia fikirkan keselamatan. Yang kedua pulak, kan mase cuti sem hri tu aku buat part time. Kebetulan tarikh konvoi tu aku da naek keje balek. Takkan aku nak cuti lagi kan. Ni, dyorang plan nak pergi langkawi pulak. And aku sangat yakin, mak aku tak bagi join. Banyak dah aku rasa program- program yang dyorang buat aku tak join. Aku bukan suka- suka weyh tak nak jumpa korang. 

Sumber Dr Google

Seriously perasaan rindu tu memang ade. Selama ni pun, kalau ade terjumpa- terjumpa tu, yang ni ade, kawan laen pulak takde. Esok lusa jumpa lagi, yang tu pulak tak de. Memang dah lame tak kumpul ramai- ramai. Kalau boleh memang nak jumpa, nak kumpul ramai- ramai. Tapi, cakap mak kan, sape berani lawan. 

Untuk kawan- kawan aku, andai kata korang tergerak hati terbace blog usang lagi suram ni, aku mintak maaf sangat- sangat. Tak jumpa tak bererti lupa. Tak message tak bermakna tak rindu. Tak join program korang tak bermaksud aku nak jauh dari korang semua. Jangan cakap aku sombong, jangan tuduh aku bongkak. Jangan pernah cakap ape- ape kalau korang sendiri takde kat tempat aku. 


Hati aku kata----> Terasa hati dengan status FB seorang kawan. 


5 comments:

Mrs Velentine said...

hi dtg jenguk sini

shameel Iskandar said...

Best dapat jumpa kawan2 lama masa raya tapi ada sahaja halangan terutamanya halangan masa.

Isabel Diaz said...

Jenguk sini jugak :)

cik toinktoink (CT) said...

mieza.. walaupon rumah kiter dekatt ,,
tp kiter susa nk jumpe mieza.. tp bukan bermaksod kiter dah tak kawan kannn ..
kiter ttp kwn cm biase kannn .. kann ..kann ..
insya allah .. mesty ade lagi mase boley jumpe same2 kann ..
btw,,, jemput laaa dtg uma kiter eaa.. akk kiter kawen..

mieza said...

Mrs Valentine & Isabel Diaz- thanks sudi singgah sni..

Syameel- kann?? ade je halangan.. nak wt cne..

Cik toink2- kte tetap kwn laa aida.. dri kecik kot.. hehe