Aku yang terawal??

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Yeay! Dah hari Jumaat. Means, esok tak de kuliah. Makanya, bolehlaa aku terbongkang atas tilam lame- lame. Berselubung dalam selimut. Intai- intai kawan sebelah da bangun ke belom. Selagi kawan ade tido kat sebelah lagi, selagi tu tak bangun- bangun. Ok, sangat buruk perangai. Mohon berubah ye. Sedar- sedar je nanti pintu umah bunyi kreeekkkk ( bunyi yang panjang ye). Sangat usang weyhh bunyi pintu umah sewa aku. Serious aku tak suka bunyi tu lagi- lagi time aku tido. Ok, abes isu tido.

Pagi tadi aku bangon agak awal. Ini semua gara- gara semalam aku ngan kawan- kawan sepakat mengatakan yang kelas pukul 9. Ye ye je kawan aku sorang ni kejut kononnye kelas pukol 9. Masing- masing bersunguh- sungguh pergi mandi and siap- siap bagai. Tanpa ada syak wasangka tu masing- masing pergi mandi. Jap lagi sorang kawan aku ni turun je dia cakap, "Eh, kelas bukan pukol 10 ke?". Aku pun ape lagi, cepat- cepat tengok jadual. Alangkah terkejutnye aku bila tengok kelas pagi tadi memang pukol 10. Apesal tah jadual boleh berubah kat otak kitorang. Mereng. Masalahnye bukan aku sorang je yang cakap kelas pukol 9. Kawan aku yang 5 orang tu pun tak menafikan semalam. Agaknye we all banyak makan semut api kot. 

Sumber Mr Google

Tapi okay laa jugak. Bila lagi nak bangun awal kan. Biasenya kalau kelas pukol 10 pagi, pukol 9 baru bangon. Kelas pukol 9 pagi, 8 baru bangon. Standard ar tu budak- budak u. Kononnye penat stay up malam- malam. Jangan tak ngaku pulak korang- korang tu. Lepas semayang subuh, cepat- cepat tido semula. Again, perangai yang tak sepatutnye di contohi oleh adik- adik. Time bangon tu la baru terkedek- kedek nak iron baju, baru pikir nak pakai baju mane, tudung ape. Euwwwww... 

Hal yang kedua pulak jadik time rabu malam khamis hari tu. Kitorang buat assigment. Kitorang menjangkakan yang assigment tu hantar hari khamis. Bersungguh- sungguh kitorang buat. Dekat pukol 3 pagi gak baru tido. Penat ni aku perah otak nak manghasilkan ayat yang super gangnam, eh silap.. Super power sebenarnye. Tetibe je akak yang duduk serumah ngan aku ni cakap, "Hantar assignment consumer behavior tu Jumaat kan?? ".. Aik?? Aku da musykil daa. Kalau hantar Jumaat, apesal aku n the geng semangat sangat buat ni. Again, aku terawal sangat nak hantar. Haha. 

Tapi alhamdulillah laa.. Kalau tak mesti aku akan buat assinment tu last minit. Dah tu nanti bile dah lambat  nak hantar assignment mula laa nak menggelabah tak tentu pasal. Tak cukup tido laa, pendrive kena virus laa, ape laa.. Benda ni selalu jadik kalo buat last minit. Tapi aku still macam ni. Tak pernah berubah habit aku yang satu ni. Ok. Abes cerita untuk hari ni. 


Hati aku kata----> Assignment aku dah mula banyak. Dan aku dah mula tak tahu nak buat mane dulu.


4 comments:

Haris Khairuddin said...

bangun lambat tu dah normal..kira bukan student U la kalau bangun awal tu. hahaha.. boleh x?

pasal esaimen tu pon aku pernah kena. tapi bukan cepat sehari, tapi lambat seminggu.. hambik ko. apa lagi, merayu la kat lecturer.. n luckily ramai jugak budak kelas yang x htr lagi. (semua stok salah tgk tarikh gak kot.) so, dateline postpone minggu depannye.. wuuhuu~ ;p

tapi bila pikir2 balik, itulah bestnya jadi student U.. :]

mieza said...

boleh di terima gak conclusion tu.. tp mcm senonoh je perangai..

hamboi, lmbat seminggu. giler kentang!!.. haha.. seb bek lecturer memahami.. dlu prnah gak terlmbat, tp pasal pendrive kne virus. kbtulan mmg sde backup kat mne2.. memg BERTUAH sgt laaa kan. haha

aieyn fatiha said...

betul tue. bangun last minute tue lah student. hahaha

mieza said...

kan???
rsenye mmg rmai yg mcm tu kot..
kalau da dok ngn kwn2, mmg xlaa kan nk tdo awal..
kalo tdo pn da x awal, bngon apetah lg.. haha