Sweet Memory Sem 5

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Alahmdulillah. Tu je yang mampu aku cakap sekarang. Exam aku untuk sem 5 ni dah pun habis pukul 12 tengahari tadi. Huh. Lega! 7 paper yang aku tempuh dalam beberapa minggu ni okay la jugak. Cume paper Strategik Management aku macam hape tah. Lagi aku bertambah takut bila lecturer aku update status FB dia,

"Mood menande SM. Student, laen di tanye, laen di jawab"

Rasa nak menangis pun ade tengok status ni. Tapi aku da usaha, ape dapat nanti, redha je laa kan. Bile dah habis 5 sem ni maknenye tinggal setahun setengah je lagi aku kat bumi USIM ni. Rasa macam sekejap je kan. Arghhhh, tak sanggup nak tinggal kawan- kawan. 

Ok, sambung cite.!

Mase minggu study week hari tu ade laa buat study group ngan classmate. Sangat awesome laa kan study group kitorang. Kelas ngan budak- budak happening, memang haruk laa kan. Tapi memang super awesome.   Tak tau nak nak gambarkan macam mane. Haha. Kitorang bagikan setiap subjek kepada beberapa kumpulan. So, setiap orang akan ade bahagian la untuk present chapter untuk subjek yang dyorang dapat. Adil laa kan. 

Ape orang dulu-dulu cakap, "berat sama di pikul, ringan sama di jinjing".. Maknenye, mana- mana subjek yang susah tu, bincang sama- sama. Nak tau tak dialog yang sangat popular time discussion?.. One of us bile diri kat depan untuk present, baca note, terangkan sikit- sikit, then dia akan tnye, "Eh, korang faham tak ni?". Bila kitorang cakap tak faham, dia akan cakap, "Oh, tak faham ke? Same laa. Aku pun bukan faham sangat".. Soooo sengal aku rasa. Tapi xpe je. At last bincang balek. Faham da.. Kan senang. 

Lagi satu, kitorang kne buat nota untuk chapter yang kitorang dapat. Sungguh comel nota-nota tu semua. Semangat nak bace. Seminggu jugak kot kitorang habiskan semua subjek. At least kitorang nampak laa jugak flow bila nak bace sendiri tu kan. Mane tak nye, kadang- kadang kat kuliah tu terlelap. "TER" ok. Means tak sengaje.(Tolonglaaa percaya. Hehe). So, dengan adenye study group ni, agak membantu laa pada aku. Nak cakap ape lagi ek? Erm, jom tengok pic- pic yang sempat di snap sepanjang minggu study week hari tu je laa. 

~Classmate aku yang super sempoi~


~Tekun masing- masing buat latihan akaun~
*tekun laaa sangat kannnn


~Note Islamic Work Ethic~


~MindMapping~


~Formula Management Accounting~


~Formula jugak~

Terima kasih laa kat my classmate yang selalu buat diriku tersenyum. Chewahhh. Gelak same- same, makan same- same, belajar same- same, program solat hajat tu semua. Ni semua kenangan tau. Nak kumpul lagi kenangan ngan korang selagi ade kat USIM ni. Korang memang best. (Bila korang bace ni, sila laa kembang okay). Lagi satu, tak lupa jugak terima kasih kat Mr Saiful Bakhtiar Samad yang selalu kejut pagi- pagi. Tak bagi tidur pas subuh. Rezeki tak masuk katenye. Okay! Dalam tempoh percubaan lagi sebenarnye. Heee.. Terima kasih ye semua. 



This is Mr Saiful  (gurau, jangan marah)
Sumber: Mr Google


Hati aku kata----> Kenangan yang ade takkan mungkin berulang. Berlaku sekali je dalam hidup tapi boleh dikenang sampai bila-bila. Ukhuwah fillah insyaallah.


















12 comments:

Mrs Velentine said...

teringat masa dulu buat nota,.,sebijik macam nota kat picture ni

saya_arief said...

cantik notes.

dayah ismail said...

singgah dii sini..beznye study same2..

mieza said...

Mrs Valentine- bce note sng skit.. dah nmpak flow, then refer bku.

Arief- tq2.

♥ hudahassan ♥ said...

bile dah discussion baru paham kan ? hehe .

mieza said...

tau xpe...
da diskus ngn dak2 ni bru laaa aku jelas skit
kalo x blur.. haha
maklum laaa, dalam kls kdg2 TERLELAP

SyedGraphiX dot Com said...

waaa seronok kan study ramai2? kalau study sorang cepat bosan. Last2 studo jadinya. kahkah

mieza said...

studo tu pasti.. kalo rmai2, stu hri boleh khatam laa 1 subjek. insyaallah..
kalo sorg, 2 chpter lom tntu abes lg..

LydSunshine said...

Bagus la korang ni, boleh buat study group then study dgn jayanya. Kalo akak, bila study dalam group lagi la tak fikus. Sebab kuat bersembang. Heheh... Akak doakan awk berjaya. Status lecturer tu bukan dia maksudkan awk kot. Org lain tu.

Mas Zull said...

assalamualaikum mieza...semoga berjaya hendaknya yer...:)

zulhilmi tempoyak said...

ala... dah usaha. dah doa. skrg tawakal ye...

bleh pnye tu.. tu paper org lain yg lecturer tu tnda.. hehe

Yun Sing said...

Kite kat sekolah menengah sekarang pun sama ba.. semua kepala sama je.. lima kali dua xD