Menyesal kemudian tidak berguna!

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Hari ni cukup la 8 hari aku bercuti. Pejam celik pejam celik dah nak abes dah midsem break aku. Hari tu mase nak dekat- dekat cuti, rase macam lame je cutinya. Hari tu la kan. Ni, tup tup dah nak abes da. Rasa sangat sekejap la pulak cuti ni. Haha. Naik ni nak kena ngadap macam- macam test, submit assignment, report and so on. 

Takde ape benda- benda berfaedah yang aku buat cuti ni. Banyak melagho je. Aku dok melayan macam- macam cite. Paling penting cerita Keluarga Iskandar. Aku suka cite ni. Hari tu tak sempat tengok. Sampai diorang da buat ulangan. Ni baru aku nak tengok. Haha. Lagi ape ek aku buat cuti ni. Erm. Jalan- jalan carik starch tudung. Kalau nak tau, aku dah jumpa da starch tudung. Alhamdulillah. Lagi, aku dok khatamkan novel- novel and banyak la lagi benda- benda tak berfaedah yang aku buat kat rumah. 

Muka teruja kalau nak cuti

Buku? Yeah.. Aku baca jugak. Tapi bila baca sikit, terlelap. Bile tersedar je aku sambung baca semula.  Then, terlelap lagi. Begitulah seterusnye. Haha. Baca novel tak pulak tersengguk- sengguk. Musykil aku. Nanti malam nak test baru aku terkedek- kedek dok baca buku. Aku memang suka buat keja last- last minit. Tu memang kepakaran aku. Mase tu dah tak kenal bantal ngan selimut da. Then bebel, tak cukup tido la, ape la. Aku dapat rasa mase tu nanti mesti aku akan cakap, "menyesalnye tak bace buku time cuti hari tu". Haha. And mase tu jugak aku baru tau erti sebenar "menyesal kemudian tidak berguna" yang sering di gembar- gemburkan oleh nenek- nenek kita. 

Muka bila cuti dah nk abes

Okay, sekian sahaja cerita merepek aku. Thankz for reading. 

Hati aku kata----> Untuk mendapatkan sesuatu yang kita suka bukan mudah. Kita kena berhadapan dengan sesuatu yang kita tak suka terlebih dahulu. 

11 comments:

♥ hudahassan ♥ said...

waaaaahh . ak pk kan kau join trip pergi Bandung . Ke kau pergi tmpt laen ?

anyway , bnde2 tak berfaedah kte lebih kurang sameee . cis =..='

mieza said...

ak x jadik laa g bandung..
cadangnye mmg nk g, tp pk2 balek x jadik laa..
maybe next time..

eh, sme ke?? bese laa tu. ape lg kann

shahrazali said...

buat keje last minit adalah kepakaran kita bersama....good luck test nnti...


emm...agak susah la nk baca blog awk ni...tulisan x brapa nk jelas...maaf klu sy gtau ni..huhu..

mieza said...

ok. note!
tulisan x jelas. ye.
tindakan tlah pn diambil..
^_^

reza al-razi said...

haha.. same le kita.. tpi awak okey lagi.. ada gak baca buku wlau tersengguk2.. tpi saya bawak buku 3, 4 buah.. satu pn x baca.. haram.. hoho..

mieza said...

bce wt ade2 je tu..
buku tu buat muka welfare plak kan.
mmg kne selak la sikit2. hehe
kesian

Epul Samad said...

haa...untung la ad jgk buku y d bawak...sy cuti xda nk bawk bku...heee

mieza said...

bkn ape, mse nk balek hri tu, buku2 tu meronta ronta suruh bwk balek,
tu yg bawk tu. hehee

MawardiYunus said...

besnya bila dgr pasal cuti huhu

zulhilmi tempoyak said...

selamat blajar kembali na.. kim slm kat kawan2 na.. :D

Yun Sing said...

Haha samalah kita TT_TT