jangan bersedih

Assalamualaikum dan salam sejahtera

testing~testing. yeah. hai korang! blogging?? da berminggu gak rasenye aku tinggalkan benda ni. al maklumlah, a little bit busy skang ni. Assigment yang menggunung hari tu dah rendah la skit bila aku da tarah hari tu. tapi baru- baru ni lecturer upload lgi assigment. memg seronok la kann dapat assigmnt last- last minit macam ni. berkobar- kobar ak nak buat. tmbah pulak laptop aku masuk wad baru- baru ni. memg terbatas laa segala urusan aku.

so, hari ni sempena aku ade mse ni laaa kan aku nak update something.

jgn bersedih bila org lain tak memahami kita,
tapi berdukalah jika kita tak memahami orang lain

jgn bersedih bila org lain tak mempercayai kita,
tapi berdukalah jika kita tak percaya pada diri kita sendiri

jgn bersedih bila org lain tak memberi ksmpatan pada kita,
tapi berdukalah jika kita sendiri yg tidak memberi kesempatan pada diri kita sendiri

jgn bersedih bila orang lain tidak menghargai kita,
tapi berdukalah jika kita yang tidak menghargai orang lain

jgn bersedih bila orang lain menghina kita,
tapi berdukalah jika kita sendiri yang menghina diri kita sendiri

jgn bersedih jka orang lain sering mengkritik kita,
tapi berdukalah kerana kita tak pernah mahu memperbaiki diri

jgn bersedih jika dirimu sering terjatuh,
tapi berdukalah kerana kita tidak mahu bangkit kembali

jgn bersedih kerana perjalanan hidup kita penuh pahit getir,
tapi berdukalah kerana kita tak pernah sekalipun belajar dari pengalaman.


hati aku kata----> aku tak mampu nak puaskan hati semua orang. sorry korang.




6 comments:

Cik Kasut said...

tapi lebih sedih bila orang tak tepati janji....lagi sakit hati...huhuhuh :(

mieza said...

org yg tepati janji spe aje yg x mrh..
geram semua ade...

cik toinktoink (CT) said...

tp bersedih laa klu kiter semakin jauh ngn ALLAH .. cewaahhh .. <<<-- tak boley bla komen nie ..hihihiiih

mieza said...

btol3.. ni laa bru di namekan student kluaran maahad johor..
hehe

hudahassan ^^ said...

mieza . laptop masok wad kenape ?? adoyai ~

mieza said...

bese laaaa.
sakit...
tp x nazak laaa