sikit- sikit, lama- lama jadik bukit

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Hai korang.apa khabarkah? hamboi. hamboi. hamboi. skema sungguh laaa pertanyaan aku ni. hari ni hari jumaat kan. penghulu segala hari. semoga kite semua ni sentiase berada di bawah rahmat Allah. insyaallah. so, ok tak ape yang korang lalui sepanjang 5 hari ni? sabtu ahad tak kire laaa kan. sebab kte belom hadapi hari- hari tu lagi untuk minggu ni. tak gitu?


korang nak tau tak, aku baru sedar yang assigment aku dah semakin banyak rupenya. tu pun lepas ade sorang kawan aku ingatkan malam tadi. boleh pulak dia pergi sebut satu- satu. astaghfirullahal azim. ape nak jadik laaa dengan aku ni. ingat lagi tak azam aku sem ni mase awal- awal hari tu? ermm, tak ingat lettueww. kalau korang tak ingat, pergi bace entry aku yang ni. kalau nak di ikutkan azam aku sem ni tak nak buat assigment last minit. tapi korang nampak ape yang telah berlaku, sedang berlaku dan akan berlaku sekarang ni? kuliah tinggal 3 minggu je kalau tak silap. assigment satu ape pun tak complete lagi. tapi insyaallah aku boley siapkan. yakin ni. INSYAALLAH.

minggu ni kena stay up la nampaknye. cehhh. poyo. kalau dok depan laptop ni bukak FB, blog, boleh je tahan mate ni sampai 2 3 pagi. tapi bila start je buat assigment, dan dan je nak ngantok. hampeh betul. mata aku ni memang tak boley buat janji. tapi malam tadi aku tak sangka aku mampu stay sampai 3 pagi. stay untuk belajar taw. bukan stay untuk bukak FB or tengok blog. aku stay semata- mata nak belajar business math kauuu. tak pernah aku macam ni kecuali time nak exam. lagipun pagi tadi aku ade test pukul 8. alhamdulillah laaa aku dapat jawab tadi. tak sia- sia aku stay up sampai pagi.



aku jujur bagitau assigment aku tak siap lagi. yang korang tu dok ngadap laptop bace entry aku ni da siap ke belum assigment tu. da abes bace kan entry ni? dah, pergi sambung wat assigment. hehe

hati aku kata---->betul laa kate pepatah. "sikit- sikit, lame- lame jadik bukit". sekarang assigment aku dah jadik bukit. haaaa...

12 comments:

hyz said...

kumpul banyak2, wat sekali kan senang? dah siap sume terus jd gila.. hahahha

mieza said...

hamboiii.. kumpul ea??
memang bertambah laaaa student2 msok tg rambutan nanti.. hehe

miss oat said...

he3..slmt beresaimen la ye..chaiyok2...

mieza said...

yeahhh.. chaiyok2!!
hehe

reza al-razi said...

asgmnt2.... poning2....

mieza said...

reza- tau pe..

Azzifarun Nurafizza said...

wah..memang xsanggup nak tunggu esaimen melambak..tkut gile sekejap time nak buat tu..tapi zaman belajar dah abis..hehehe..

syahirooAhmad said...

hekhek~ tu la.. sib baik tak jadi bukit kepong... kene tembak. bangg bang....

tak pe geng. wat slow2.. :)

mieza said...

azzifarun- waaaa.. bestnyee da abes blajo ekk..

syahir- ok geng- ak wt slow sat g. t org len da sbmit, ak yg x sbmit2. sbb wt slow sgt.. hahaha

Syira Rara said...

ermm sy baru je follow blog awak ni..n kalau awak x kisah jenguk2 la blog sy then follow yea..blh share cerita..(^_^)

hudahassan ^^ said...

Huhu , chayo' miza . Esaimen tuh kan celah gg jekk . senang kannn ? hehe . Wrne bju korporat ak mang cantek . Design yg mcm pfffffffffffffff !!

mieza said...

xpeelaaaa
t buat bru..hehe