Tentang Dhia

Assalamualaikum dan salam sejahtera

hari jumaat datang lagi. yeahhh.. as usual, semoga jumaat kali ni memberi 1001 satu kebaikan kepada kita semua. eh korang, semalam cerita TENTANG DHIA episod last. sape tengok? sape yang tengok sila angkat tangan kanan. hehe. sape yang tak tengok pulak di persilakan untuk mengangkat kening. boleh gitu?

kalau sebelum ni orang sibuk cakap tengok cerita ombak rindu sampai nanges- nanges segala. tapi secara jujurnye aku cakap, aku tak nanges langsung tengok cerita tu. ombak rindu tak mampu mengalirkan air mata aku. TAPI semalam aku tengok cerita tentang dhia, air mata aku mengalir tanpa di pinta. teresak- esak nanges semalam. pada aku, episod akhir semalam tu sangat- sangat menyentuh hati aku.

aku tengok kat tonton je semalam ngan housemate aku. ternyata kawan- kawan aku pun ade yang mengalirkan air mata gak. haha. tapi ade la jugak dua tiga kerat yang tak nanges. konon- kononnye jiwa brutal. what ever la korang. banyak betul dugaan Allah pada Dhia tu. dari dia kena buatan orang sampai mati then hidup semula. ayah pulak mati mase dhia dah nak kawen. mak dia pun mati jugak angkara si salmi tu. ceh, aku cerita macam la Dhia tu watak betul. padahal cerita je pun. sampai aku terfikir, ade ke mak mertua sejahat Ku Salmi di dunia realiti ni ek? kalau betul ade, jangan laa aku yang jadik menantu dia. hehe



hati aku kata----> naseb baik la adi putra yang pegang watak zikir. hehe

12 comments:

Unaa Laa` RinaQaisa said...

haa,, tau takpe. sedeh woo~

hudahassan said...

kenape kalau bukan adi putra . agak tak phm ya disitu . :))

mieza said...

unaa- sdey teramat.. mmg feeling abes tgok episod last smlm. hehe

huda- kalo bkn adi putra, aku x tengok kot cte ni.. hahahaha.. sbb dy berlakon laa aku follow cte ni smpai ke akhirnye.. hehehe

bLaCk pEarL said...

sy tahan nangis sbb ada adik, mama ngan abah yg tgh tgk jugak. seksa betoi. skit dada sy. hahah..tp, lepas abis tue, sy nangis jugak. sbb dok tringat2 part dhia nak mampus tu. kwn laki sy pon ada yg nangis. hahhah..

mieza said...

amboiii.. kasarnye bahasa..
bukan part nak mampus laaa..
part nak meninggal..
erm tahan nanges wat pe..
dah memg cte tu sdey..
hehe.. nanges je laaa

reza al-razi said...

erm.. smuanya mati.. mmg la nangis.. huhu..

mieza said...

hehe. tau xpe..
banyak sgt yg mati dlm cte tu..

hyz said...

tak penah tgk pong citer ni. tau2 dah abes. huhuhu

syahirooAhmad said...

adehh. dah ketinggalan episode 1st. jadi tak terlayan. sebab malas nak mengenali setiap watak..

mieza said...

hyz- ade laaa cte tu. ish3. xtau?

syahir- alaaa. mcm la ak tgok dri awal.. tgok2 je dhia da bsar.. hehe

syahirooAhmad said...

ha.. sila cerita ka semula kat saya!

mieza said...

ha!?? crite smule?
byk nk cerita.. bek g tgok smle kat tonton tv3. hehe
jgn nak mls2 ea syahir..