Ujian konsentrasi. Jom cuba

Assalamualaikum dan salam sejahtera

A very good morning to everyone. Actually da tak berapa nak morning laa kan. What ever la. Okay, memandangkan hari ni hari Ahad. Why not kite relax-relax kan kepala. So, jom jawab soalan-soalan kat bawah ni dengan hati yang ikhlas lagi jujur. Jawab dengan spontan taw korang- korang. 

Soalan- soalan ni cume menguji sejauh mana konsentrasi kita je. Bukan apa- apa pun. Baca soalan one by one. Don't skip-skip taw. Yang penting kena concentrate!

Okay, let's go!

1- Kertas A4 warna apa?
2- Asap warna apa?
3- Tisu warana apa?
4- Lembu minum ape?

(Yang jawab susu for sure konsentrasi dia terganggu, sebab lembu kan minum air)

Okay,kite teruskan permainan.

1- Rambut anda warna apa?
2- Tulisan ni warna apa?
3- Jalan raya warna apa?
4- Kelawar tidurnya bila?

(Yang jawab malam, lagi sekai konsentrasi dia terganggu sebab kelawar kan tidur waktu siang)

Okay, next!

1- Warna cendol ape?
2- Daun kelapa warna apa?
3- Warna bagi kebanyakan rumput?
4- Harimau makanannya apa?

( Yang jawab rumput salah!. Sebab harimau makan daging ok)


sumber: mr google

Menarik kan. Aku dah try jawab da. Aku jawab kelawar tidur waktu malam. Lembu minum susu. Nampak tak konsep dia kat sini. Jelas mengatakan konsentrasi aku terganggu. Ini semua just for fun je taw. Jangan amek serius sangat. Selamat berhujung minggu kawan- kawan.

Sumber: Page Wujud


Hati aku kata----> Berhujung minggu bersama assignment lagi. Great!










4 comments:

Epul Samad said...

apa ni...mcm rasa tertipu d siang hari plk...

♥ p a a n i ♥ said...

hahaha saye terjwb kelawar tido waktu malam. okkk konsentrasi tergangguuuu.

mieza said...

Epul samad- just for fun je kann.. ish.. apelaa dy ni.

paani- jom tngkan fikiran. haha

Hasliza Yusoff said...

hahahaha...best2..tertipu dgn diri sendiri