kembali belajar sebagai pelajar

assalamualaikum dan salam sejahtera

aku baru je lepas daftar course untuk semester depan. boleh pulak tadi aku lupa password aku sendirikan. baru 2 bulan tak bukak portal tu, aku da lupe dah. pening gak kepala aku nak mengingat balek. tiba- tiba je aku terlintas nak carik kat buku- buku aku sem lepas. at last, alhamdulillah aku jumpa password tu kat dalam buku marketing yang sangat tebal tu.


sem depan subjek tak banyak sangat la. 6 je. jam kredit pun 16 je. ~saje tulis JE, nak sedapkan hati~ orang laen aku dengar ade yang sampai 8 subjek, 7 subjek. bersubjek- subjek la. haha. tak kisah la banyak mane pun subjek, yang penting belajar betul- betul kan. insyaallah berjaya. pucuk pangkalnye diri kita. bawah ni senarai subjek aku untuk sem depan:

perakaunan perniagaan
statistik perniagaan
matematik perniagaan
ekonomi malaysia

lagi 2 subjek aku tak ingat ape. malas nak bukak portal semula. line lambat. so, sabtu ni aku dah nak balek nilai. barang ape pun tak packing lagi. persoalannye, dah bersedia ke aku ni nak kembali belajar sebagai pelajar ek? lame tu 2 bulan tak belajar. otak pun dah tepu. sampaikan aku dah lupa alamat rumah sewa aku, macam mane nak pegang pen, kad matrik aku kat mane pun aku lupa. ~aku tertipu kau la pulak, sori ea~ hehe.

azam sem baru aku ape ek? ermmm. tak nak buat assigment last minit lagi. hehe. ~boley ke ek?~ last minit ngan aku memang tak boleh dipisahkan. then, aku nak cuba dapat kan dekan lagi. doakan aku ea korang. love u la.. hehe. so, aku doakan semua student degree yang akan kembali belajar sebagai pelajar setelah 4 bulan atau 2 bulan bercuti all the best la korang. study elok- elok ye. doakan aku jugak taw. semoga kejayaan menjadi milik kita semua. aminnn..


hati aku kata----> usaha tangga kejayaan mieza

8 comments:

suriani azwan said...

dh follow...heheheeh

Cik Mimie said...

thankz sudi follow blog yang ntah pape ni..
hehe..^-^

macam ku kata said...

all the best cik mimie...semoga berjaya;-)

Cik Mimie said...

amin..hehe.. ^_^

SimplySeoul said...

huhu cuti sem dah nak habis. rasa kejap kan cuti panjang ni....

All the best.

Cik Mimie said...

simplyseoul- tau xpe. mcm kejap je cuti sem ni.
dah nak kne balek kampus. huhu

all the best utk kamoo jge..^_^

hafidzyoungscientist said...

selamat belajar kembali. Niat kerana Allah insyaallah berkat ilmu tu...Teringat masa belajar di UPM tahun 1980-1984 course Agric Bis. Memories yang sangat manis. Time tu...kalau buat group, 13 siswa dan hanya seorang siswa. Cukup susah esp bila buat diss waktu malam. Sekarang ni..terbalik. Ramai siswi dari siswa.Hayatilah kehidupan sebagai siswi yang beriman agar berkahnya sampai ke akhir hayat. Masa tu...hand phone tak wujud lagi. Memang guna surat menyurat. Nak cepat guna telegram. Public phone ada tapi hanya golongan tertentu saja yang ada phone kat rumah. Couple-couple di universiti? amat sedikit hingga boleh dibilang dengan jari esp kalau malay couple, memang kena kutuk hingga mereka kena kawin baru terlepas. Sekarang dah terbalik...yang tak couple susah nak cari. Semoga Allah beri hidayah kepada kita semua agar Malaysia tidak diturunkan bala kerana terlalu banyak maksiat. Good luck for future.

Cik Mimie said...

insyaallah..
banyak sgt beza dlu ngn skarang.
yg pntg, pndai jge diri.
insyaallah selamat..