Aku pernah bercita- cita nak jadi . . . . . . . .

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Hai kamoO semua. Buat ape je petang- petang ni? Aku baru je khatam bace novel yang aku beli last week. Novel bertajuk Sekebun Bunga Cinta by Liyana Zahim. Last week punye novel, tapi baru hari ni habis. Lame jugak aku nak habiskan. Orang busy la katekan. Uwelkk~~ Betul ke ade orang cakap, kalau peminat- peminat novel ni boleh habis bace satu- satu novel tu dalam waktu yang singkat je? Betul ke ek? 

Aku minat jugak. Minat sangat- sangat. Tapi nak habis bace tu take time jugak. Ke, aku ni tak minat bace sebenarnye then aku buat- buat minat? Tapi aku memang minat betul la. Tak tipu. Kenapa ek? Maybe sebab kalau aku dok mengadap novel je, memang tak siap la kerja- kerja lain kan. Bayangkan lah kalau aku asyik sangat mengadap Sang Novel Tercinta tu, sape pulak nak jage anak- anak aku, sape pulak nak masakkan untuk suami aku, kemas rumah kitorang,. haha. Memang penipu la kan kalau aku buat semua tu. Aku mane ade anak. Anak kucing banyaklah kat belakang rumah. Tu pun jiran aku punya. Suami? Haruslah tiada lagi. 

Dan yang aku paling pasti, mak aku akan mengamuk sakan kalau kerja- kerja kat rumah tak siap. Aku selalu berangan, kalaulah aku ni tak payah fikir nak buat semua kerja tu, then ade pulak sebuah bilik yang memang penuh dengan novel, alangkah seronoknye. Hehe. Berangan boleh laaa~

Kalau korang nak tau, aku pernah bercita- cita nak jadik penulis novel. Tapi bile fikir- fikir balik, layak ke aku ni nak jadik penulis novel. Ade ke orang nak bace novel aku nanti. Laku ke kalau letak kat Popular. Macam- macam benda aku fikir. Baru- baru ni aku dapat tahu, kawan kepada kawan aku dah jadik penulis novel. Waaa, aku macam teruja jugak laa. Kiranye tak mustahil la kan kalau aku pun boleh jadi jugak. Cuma aku kena usaha lebih sikit laa. 

Harap- harap la satu hari nanti cita- cita aku ni tercapai. Dan macam biase la kan. Korang semua kenalah sentiasa doakan kejayaan aku taw. hehe. 



Inilah novel yang aku baru khatam tu. Korang pergi beli ok.

hati aku kata----> nak novel free.. please...

8 comments:

biela bell said...

nak novel free kena jadi penulis novel dulu..hari2 boleh baca novel free sendiri.hehehe

mieza said...

novel sendri x nak laaa..
nak bce nvel org laen plak.. hehe

cik toinktoink (CT) said...

mieza . bez tak cter nie ?? ade 1 novel bez. laen dari yg laen. tjuk dye . manjaku merajuk . da bace ?

hudahassan said...

Sekebun cinta yang bebrungaaaaa . lagu ziana zain . and im pretty sure , kau tgh nyanyi lagu nih . haha :D

mieza said...

Aida- novel ni ok laaa..
try r bce... yg pntg ade sOrang yg mati laaa dalam cte ni..

yg pasal novel manjaku merajuk tu kte x penah bce lgi.. best sgt ke? alaf 21 pnye ea? aida ade? nak pnjam.. hahahaha

mieza said...

huda- aik.. mne tau ni..
aku nyanyi lgu time bce tjok kat kedai hri tu.. haha
ngeng!!

ilovekampungku said...

salam...mehla baca novel kite plak...komen amat dialu-alukan yer...isnyaAllah..tingin gak nak hantar publish

mieza said...

wasalam..
eh, ade novel sndri?
waaa, tahniah2..
hantar je laaa..