Kritikan--->Perubahan

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Selamat pagi diucapkan kepada mereka yang bace entry ni di waktu pagi. Selamat tengahari pulak kalau ade yang bace tengahari karang. Kalau bace malam pulak, selamat malam la. Hish, ape aku merepek ni. Okay okay. Stop. Back to the topic.

Semalam aku join satu segmen yang dibuat oleh Abang Ben. Segmen Ben Ashaari Tanya Kau Berani Kutuk Blog Aku Tak?. Dan alhamdulillah la sebab ramai jugak yang berani tampil memberi komen, pendapat, kritikan dan tak kurang juga yang memberi pujian kat blog aku ni. Tapi bukanlah pujian yang aku harapkan sebenarnye. 

Korang nak tau tak ape kritikan yang aku dapat semalam? Macam- macam weyh. Antaranya mintak aku kecikkan sikit shoutbox aku yang besar macam ape tu, tukar jenis tulisan, besarkan saiz tulisan. Ade jugak yang suruh aku buang je widget counter kat tepi tu sebab macam tak penting je kan. Lagi satu, ade yang suruh aku buat 1 page hanya untuk 2 entry je. Before ni aku buat 1 page, 3 entry.

Ade sorang blogger ni nama dia Shaz, boleh pulak dia cakap jenis tulisan aku ni macam budak sekolah.  Sabar je lah. Memang la Shaz oii, nama tulisan pun Schoolbell. Hehe. Seriously aku suka sangat- sangat tulisan schoolbell tu. Tapi apelah makna aku suka kalau korang tak suka kan? Yang nak bace pun korang semua. Tu je laa kot komen yang aku dapat. Tapi majority memang suruh aku tukar tulisan and kecikkan shoutbox.

sumber dari Puan Google

Dan untuk pengetahuan korang, tindakan dah pun di ambil. Tulisan aku dah tukar, saiz pun dah di besarkan sikit laa. Shoutbox pun dah kecik molek je kat tepi tu. Counter da buang. 1 page skang pun tinggal 2 entry je.  Jangan lepas aku dah ubah semua ni, korang tak datang lagi sudah laa. 


hati aku kata----> kritikan sememangnye penting untuk memajukan diri kita kan? Cuma bersedia atau tak je untuk menerima kritikan.

7 comments:

Azek zk said...

bgs2. insyaallah akan ramai dtg juga..

hudahassan ^^ said...

perghhh . terbaek lah !

ak suka :)

cinta amerqastrina said...

bagus2.....

mieza said...

Azek zk- harapnye mcm tu laa..
make sure kamoO dtg..

huda- ko x pyh nak terbaek2 sgt..
tak dtg, siap!!
hehe

cinta amerqastrina- tq2.. hehe

hyz said...

slalu kalau org komen, bermakna org peka terhadap blog kita. so, ubahla ikut kesesuaian. x lah syok sendiri kan? tahniah la sebab boleh terima kritikan dr orang lain. ada sesetengah blogger x boleh langsung org tego blog dia. huhuhuh

Nizam Ijam said...

yeah.. berubah..

Fendy said...

dah berubah....