aku di persimpangan

assalamualaikum dan salam sejahtera

okay korang. hari ni aku nak menaip satu entry yang penuh perasaan. hope korang bolehlah bagi pendapat or cadangan yang bernas dengan harapan aku bolehlah selesaikan ape yang patut aku selesaikan.

maybe benda ni nampak remah bagi sesetengah orang tapi bagi aku ia cukup besar sebab ini tentang kawan. tentang kawan ok. benda ni jadik bila aku ngan kawan aku fara.(bukan nama sebenar) discuss pasal nak balek cuti raya haji ni bila. sebab kitorang start cuti sabtu tu then ahad dah pun raya. see, simple je kan punca masalah kitorang. ak cadang nak balek jumaat je lah sebab aku ade plan something ngan family aku untuk raya haji kali ni. lagipun jumaat tu aku cuma ade 1 kelas je. tu pun pagi. means aku nak skip je kelas tu.

tapi fara ni pulak ade kelas petang pulak jumaat tu. aku tak pasti lah sama ada dia nak skip or tak kelas tu. aku dah bagitau elok- elok dah ngan dia yang aku nak balek jumaat. aku tanye dia pasal balek ni semalam. and pagi tadi aku bukak FB, aku nampak status dia mcm ni...

"arghh!! sangat terasa n sakit aty gle ngan sorang hamba ALLAH ni.. 
langsung tak kisah psl kita..ble dy dah de orang len..sabar je lahh.."

wah3.. aku pun bace agak terasa la kan. sebab for sure la status tu pasal aku. ini sudah lebihhhh. aku punyalah fikir pasal dia bile nak balek ni. dia boleh pulak update status macam tu. memang la ade lagi sorang kawan aku tu nak balek saing ngan aku gak. dia pn nak balek jumaat gak. tapi serious aku cakap keputusan aku nak balek jumaat tu tak di pengaruhi oleh sape-sape pun. memang aku yang nak balek jumaat.

and sekarang aku tak tau nak cakap macam mane ngan fara tu. aku di persimpangan. takkan aku nak tinggal dia balek sorang pulak. at the same time takkan aku nak ubah plan aku ngan family aku semata- mata nak jaga hati orang laen. sape plak nak jaga hati family aku. arghhhhhh!!! 


ternyata memang susah nak jaga hati semua orang dalam waktu yang sama. mesti ade salah satu yang perlu berkorban dan di korbankan. arghhhhhhhhh.. tension.

____________________
nota kaki: "kadang- kadang fikir pasal kawan ni buat aku lagi pening dari buat soalan business mathematic"


hati aku kata----> di telan mati mak, di luah mati bapak. 

14 comments:

bLaCk pEarL said...

hmm...brbelit2 gak msalah nie yaa??
smpai trbelit2 urat wayar otak kita nak settle up mcm mna kan?

hmmm...mcm nie laa...try dscuss blik elok2 ngan fara tue...kalu dya x mao bg krjasama...just go on with ur plan...

u need to rmmber that our family is more n more important than our friends n our boyfriend..

kwn boleh dicari...tp fmily kandung, mna boleh dicari n diganti...

kalu dya betoi2 anggap kakak mieza as her friends, she will understands ur situation n of course she will give her co-operation towards u...

mr tapah said...

hmmmm... agak complicated jgak la msah nie... why dont u discuss dulu dgn fara*bkan nama sbnar tu* baik2 n then bgtau die yg anda ade plan dgn family...
klau di x faham... sorry la klau terlebih sket... die bkan kwan yg baik coz kawan yg baik di akan fahami kita... :)

mieza said...

thankz korang untuk cdangan korang tu..
so, skng ni by hook or by crook memg kne discuss la ea ngan fara..
oh my.........

YNA said...

mmg susah nak jaga hati semua org..

pk yg mana terbaik.. jelaskan kat fara tu.. klu dia nak balik sabtu jugak nak buat camne..

family kan lagi penting.. bkn nak kata kwn x penting tp tgk keadaan la :-)

mieza said...

ermm.. berat2 nak pk pasal org ni...

Ron Niesa Mus said...

hyep..
sbnar nyer kte bkn nye bgos sgt nsht..
tp..
better kte pkir kn prsaan sndri dr pkir prsaan owg len..
coz family kite ney ad 1 je..
kwn ade ramai..
n blom tntu lagy kwn yg kte ade skunk ney akn brde kt sisi kte slme lame nyer...
huhuhuhu..

hyz said...

pasti ke status tu dituju pada kamo? jgn nak jaga hati org, hati family kita x jaga.. pk mana yang lebih penting... n mana yang dah mula2 kamo plan

mieza said...

pasti jugak la sebab memg dy b4 tu ok je..
tetibe je update status mcm tu..
tu yg sgt pasti status tu ditujukan khas untuk sye...

fazira said...

done to fllow u,,,follow me back boley?

syahirooAhmad said...

HuHuhu. aku pun naik buntu....tapi kan, bagi aku, jalan terbaik, elok ko slow talk dgn dia.. jgn sampai dia tarikh hati.. cakap elok2...

yakin kan dia.. dan terangkan apa yang terbuku dihati kau .. InsyaAllah.. semuanya kembali oke

Risik resepi said...

sabor jelah..

mieza said...

fazira- done following u

syahiroo- skang ni dah pun bincang elok2 ngan dy..
semuanya dah kembali ok. alhamdulillah

risik resepi- sabor jelah kan.. :-)

ShuN Ju said...

best pulak baca smbil dgr music tacing tu....

be my guest, at my blog ya.tq

mieza said...

shun ju- sudah follow kamoO..
ehehe