best- best

assalamualaikum dan salam sejahtera

hai kamoO. sihat? alaaa. aku tau, korang mesti sihat punya lahhh.. betol x??
 ok. hampir seminggu aku tak update  blog aku ni. 
hari- hari aku bukak blog sebenarnye, cuma tak update je. 
al maklumlahh, bukak kejap- kejap je. keje berlambak- lambak skang ni. 
ngan test nye laen, quiz lagi. macam- macam la. 
ni pun curik- curik mase je. actually nak update tengah hri tadi, tapi sje je nak disiplinkan diri. 
aku pakse diri aku siapkan latihan akaun dulu, then baru boleh online. 

okay. hari baik, bulan baik ni aku nak cerita pasal lecturer arab aku tu. 
aku ade cerita pasal dia before ni dalam entry yang ini.. 
apesal tetibe je aku mention pasal hari baik, bulan baik ni ek?  
saje je. tak salah kan? haha. 
okay okay. back to the main topic. 

sebenarnyekan korang, aku dah semakin seronok belajar ngan lecturer tu. 
sangat- sangat best sebenarnye. 
macam aku cakap before ni, dia akan bagi banyak sangat contoh dalam bahasa arab kat student 
semata- mata nak kasik kitorang faham. 
so, skarang ni aku akan cube fahamkan ape yang dia ajar kat kuliah. 
kalau still tak faham, aku akan cube fahamkan time tutorial. 

lecturer ni kalau time kat tutorial, lepas dia terangkan in arabic, 
dia suka suruh salah seorang dari kami  terangkan in malay. 
tujuannye nak bagi kawan- kawan yang tak faham tu faham la kan.. 
nak tau aku buat ape. kalau aku faham, aku akan dongakkan kepala tengok dia. 
konon nak terangkan lahh. tapi dia tak pernah suruh aku terangkan
bila agak- agak aku macam tak berapa nak faham, aku akan tunduk je sampailah dia panggil nama sape- sape. yang pasti bukan nama aku. hahaha. terukkan aku..

tapi sampai ke hari ni, dia masih belum pernah panggil aku suruh translate. hopefully lepas ni kalau dia nak suruh aku translate, bagilah ape yang aku memang dah faham. haha. 


hati aku kata----> ustaz arab ni belum kawen taw. ko nak?

7 comments:

sis92 said...

hehe bagus2 rajin2 belajar ye
jgn bodek2 tau :)

mieza said...

haha.. xpernah bodek2 lecturer ni..

iszieylyanziy said...

hahaha,,,,kalau lecterur mengajar, confirm lah bila tny ada soklan,mesti semua senyap! haha

mieza said...

biase la tu.. lgi2 ngn lecturer arb ni..takde spe nak tnye, sebab for sure kne speak in arabic ngn dy. lgpn lecturer x fhm sgt bhse len. so, sme prefer diam je...hehe

Ron Niesa Mus said...

untung la...
lecture xpernh pnggl name..
klu kte always je kne pnggil nme..
terng sesuatu yg kte sndri pon xphm..
huhuhu..

mieza said...

ron niesa- haha.. kesian awak..
kalau memg lecturer ske pggil nme awak, so kne sentiase prepare la ek. hehe..

mieza said...

ron niesa- haha.. kesian awak..
kalau memg lecturer ske pggil nme awak, so kne sentiase prepare la ek. hehe..