Tag, di tag dan mengetag

assalamualaikum dan salam sejahtera

hye kamoO- kamoO semua.
tadi bukak blog, as usual tros tengok kat chat
then ternmpak ade 2 orang yang tag.
kalau tak silap yang tag tu nama nye Chuna  n anwar zainudin
memandangkan chuna dah tag dlu, so, follow soalan chuna la kann..
hope anwar zainudin tak kisahlahh ye.
wink- wink

*******

THE RULES

~You must post these rules.
~Each persons must post 11 things about themselves in their journals.
~Answer the question the tagger set for you in their post. And create new 11 question for the people you tagged to answer.
~You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
~Go to their page and tell them you have tagged him/her.
~No tag back!
~No stuff in the tagging section about "You Are Tagged if You Are Reading This" you legitimately (a.k.a really, trust, with all honestly) have to tag 11 people

okay, tu semua rules nye taw.
shall we start now?

 *******

11 things about myself

1- Anak sulung dari 4 beradik.
2- Muda lagi. Baru 20 tahun. hehe
 3- Kuat makan.
4- Suka semua warna.
Tapi paling suka hitam, putih, biru, dan purple.
 5-Seorang yang tak banyak cakap dengan someone yang tak berapa nak rapat/ kenal.
 6- Prefer blogging more than facebook.
7- Suka dengar radio dari tengok tv.
8- Mudah terasa. ops!! terbagi tau pulak. hehe
9- Mudah sangat menangis. Alamak, terbagi tau lagi. Diam2 je taw. hehe
10- Suka subjek mengira dari subjek membace.
11- Takut dengan kucing. hehe. Malu nak gtau sebenarnye.

Ok. Those are 11 things about me.
So, tibelah masanye untuk menjawab segala persoalan dari Chuna
taraaaaa!!!

********
1- Suka kartun ape? give reason.
Suka kartun Tom n Jerry.
Macam best je tengok dyorg tu saling kena- kenakan satu sama laen.

2- Favourite song?
Ermm.. favourite song ni berubah- ubah la ikot masa.
buat masa sekarang ni suka lagu Hatiku Milikmu by Nera, Lewat Semesta by Randy Panggalila, Stereo heart

3- Dream Land? tempat yang paling teringin nak pergi.
For sure la teringin nak pergi mekah tunaikan haji kan.
then barulah nak pergi Jepun, n Italy.

4- Facebook or Blogger?
Dua- dua layan tapi prefer blog la.

5- One thing you hate the most
Talam dua muka

6- A date that you never forget
13 feb 2004. Tak perlu mention kan the reason why. hehe

7- Subjek yang paling tak suka
Sejarah kot. malas la nak membaca.

8- Favourite blog
Daniel Adie, Hizami rahim, Lyssa Secret

9- Mana yang anda suka. Komik atau novel
Mestilah novel. haha. tak layan komik la

10- Ada crush or secret admire?
Yang ni tak ley bagitau. sorry (sambil kenyit mata)

11- Best word your lover ever told you
Haruskah di kongsi disini? hehe..

******
Nak tag:
syahiroo
hyz
abg grey
Oja Alia
Shy Princessha
Aku, Dia dan Kamoo
mira
Cahaya Azyla
Cik Dila
Izni
Syuk6692

Mereka yang di tag, harap dapatla jwb soalan di bawah ni ye. ^_^

1- Ape yang anda suka buat time lapang?
2- Sifat anda yang orang ramai tak tau?
3- Warna ape yang anda paling suka?
4- Peristiwa ape yang paling menyentuh hati anda?
5- Anda lebih suka facebooking atau bloging?
6- Hadiah paling istimewa yang anda pernah dapat?
7- Kereta idaman anda?
8- Kejayaan paling tinggi yang anda pernah kecapi?
9- Tempat yang anda teringin sangat nak pergi?
10- Movie yang paling anda suka?
11- Apa anda akan jadik dalam masa 15 tahun akan datang?


6 comments:

by Zent said...

Salam kenalan dari shah. Tujuan shah singgah sini sebab nak ajak korang
semua join FOLLOWER GIVEAWAY shah yang baru sahaja dilancarkan :)

kalau berminat boleh join di sini ye: http://shah-cyber.blogspot.com/2011/10/giveaway-pertama-sc-di-blog-baru-ni.html



Giveaway: http://shah-cyber.blogspot.com/2011/10/giveaway-pertama-sc-di-blog-baru-ni.html

syahirooAhmad said...

wahhhhhhhhhhhh jujurnye jwapan cik mieza.. lalal....

thanks tag pakcik! nantie pakcik jawab soalan2 kamu tu~

esok jgn lupa bangun pagi.. tolong saya parut kelapa. nak wat nasi lemak. lala~~

mieza said...

syahiroo- harus lah ikhlas...
ok2.. t jwab taw pakcik. jwb dgn jujur..

pkcik, kelapa da siap parut. bak dtg la nasi lemak nye..hehe

Syukri Mohtar said...

okay..i will do it =]

hudahassan ^^ said...

oit , ade ape ngan 13 feb 2004 huh ? ak tak bpe nak ingat either i knew it or i'll know it . :)

mieza said...

nothing la huda..
its not about our batch or anything.
tu cerita sedih aku sndri..
wink2..