entry ni tak bertajuk. boleh kan? ^_^

Assalamualaikum dan salam sejahtera

hai korang. aku mintak maaf sangat- sangat sebab dah beberapa hari aku tak update blog aku. ade yang kesah ke? rase macam tak ade je. haha. aku bukan suka- suka tak update ye kawan- kawan.

actually semalam bersamaan hari jumaat laptop aku masuk wad. kena format balek. kalau dah kena format balek tu faham- faham je lah ape penyakitnye. tok sah nak tanye- tanye aku lagi. so, terpakselah pinjam laptop adik aku. tu pun bukak sekejap- sekejap. kalau dah pakai orang punya tu faham- faham jelah kan. mane boleh buat macam sendiri punya nak guna berjam- jam. aku ni masih tau kenal hak sendiri n orang laen punya. ahak.

hari sebelum hari semalam pulak, hari ape ek? korang fikir lah sendiri. hari sebelum hari semalam tu aku test JPJ. konon- konon cuak sangat la tu sampai tak sempat nak update sebaris dua. poyo je lahh aku ni kann. korang layan kan aje ea. tapi serious, aku memang betul- betul cuak. bukan konon- konon lagi. al maklumlah, orang yang tak pernah langsung ade pengalaman memandu, tup- tup nak amek lesen ye orang macam was- was je. lulus ke tak budak ni. macam tak ley caye je. sadis sungguh.

sampai mak aku ade tanye kat ayah aku,

"boleh ke tak ek kak long lulus JPJ?"

ayah aku pulak cakap,

"dia tak pernah bawak. belajar pulak 10 jam je, mane boleh lepas" (aku special case, thats why 10 jam je belajar)"

aku buat tak dengar je mase ayah aku cakap macam tu. kecik ati aku dengar. huhu. amboi3... betapa ayah aku meragui kebolehan anak dia ni ha. tapi itu lah yang buat aku semangat nak buat betul- betul. and alhamdulillah aku lulus.

kalau korang nak tau, saat aku taip entry ni pun, mate aku dah macam nak terlelap je. waktu sekarang ni, kalau ade orang sorongkan bantal, belom sempat dia pelawa aku dah rampas awal- awal bantal kat tangan dia tu. nak tunjuk betapa aku sangat mengantuk. tapi memikirkan yang esok aku aku dah kena balek nilai semula, isnin sampai jumaat kuliah and tutorial penuh, takot aku tak sempat je nak update. maka bersawang la blog ni nanti.

so, waktu- waktu aku tak update pape nanti, rajen- rajen la jenguk blog ni ea. please. please. please. merayu ni taw. kalau aku bukak blog pun, aku just jalan- jalan blog korang je. nak update maybe weekend je lahh. blog, blog jugak. study jangan lupa. nanti kalau mintak kerja, dia tak tanye pasal blog aku ni, dia mesti tanye pasal pendidikan aku ye tak?

ok baiiii...

hati aku kata---->jangan pandangku sebelah mata

10 comments:

SimplySeoul said...

wah dah ada lesen la ni??? tahniah2.

Cik Mimie said...

simply seoul- alaaaa, baru ade lahhh..
hehe.. tq2..

reza al-razi said...

test memandu sangatlah tak best.. stress sungguh..

syahirooAhmad said...

tahniah~ waaa penat cari ayat "aku lulus" jumpa pun.. ha mimie, pasni bleh la bawak gua jalan.. pusing satu malaysia~ ngee :D

Cik Mimie said...

reza- tau xpe..
stres n menakutkan pun ye gak

Cik Mimie said...

syahiroo- amboi3.. nak jln 1 malaysia tu round sendiri la ye..
tak mmpu den nak membawaknye...hehe

zulhilmi.tempoyak said...

hahaha....

ape de hal...

pastu camne mmndu tu..

hihihihi

Cik Mimie said...

mcmmne apenye..
mcm tu lahhh..
ade gak mati2 enjin, tp JPJ tu ok je...

BLADE EDGE said...

Assalamualaikum...


saya just blogwalking kat sini. baru tahu pasal blog ni..

anyway kalau ada masa, silalah berkunjung ke blog saya.

happy blogging :-)


regards,
BLADE EDGE

Cik Mimie said...

ok blade edge..
singgah cni selalu ye