kalau dah mak yang cakap, betul la tu.

assalamualaikum dan salam sejahtera

tempat kejadian : dapur
waktu kejadian : 5.30 petang

waktu tu aku tengah duduk- duduk mengunyah. biase lah tu kan petang- petang. tibe- tibe je mak aku bersuare.

"aii, mak tengok sekarang badan dah laen da. macam berisi sikit je"

aku balas,

"ye ke mak? orang tengok biase je. senang hati kot" 
(cakap tapi mulut still mengunyah. teruk perangai anak dara)

mak aku pulak balas,

"ade nanti same besar dengan anis. tu lah, asyik dok gelakkan dia aje"

anis tu adik bawah aku yang form 5. dua- dua adik perempuan aku semua lagi besar n also tinggi dari aku. standard la tu kan. memang biase kakak yang sulung dia utamakan adik- adik dia dulu makan. dia tak makan tak ape. accehhhh. poyo la weyhh.

tapi memang aku akui lah sejak cuti 2 bulan ni aku maaaaaakan aje kejenya. ~org cuti sem 4 bulan, aku 2 bulan je. lagi 2 bulan aku ade short sem~ alaaa, kalau bukan kat rumah pun aku memang makan banyak. sampai mak aku pernah tanye,

"perut ko ni macam mane kak long sebenarnye?"

pelik agaknye tengok aku badan kecik, tapi makan banyak. sebab mase tu semua orang da abes makan, aku still mengadap makanan tu. tapi aku makan banyak macam mane pun, badan aku still gini gak dari dulu. cuma sejak 2 bulan kat rumah ni la aku macam rase laen sikit. aku tak takut kalau badan aku naik sikit. sebab memang tu yang aku nak. dah 2 tahun berat aku 44@ 45. semoga tahun ni naik la ye. haha.

aku malu bila pergi mane- mane orang tanye macam ni,

"tingkatan berapa sekarang dik?"

yang lagi teruk bila jalan dengan adik- adik aku. diorang akan fikir yang aku ni adik.oh my.......aku malu weyh.


 pakcik, makcik, abang, serta kakak sekalian. percayalah bahawa saya ni bukan budak sekolah lagi. saya dah masuk u, alhamdulillah.

p/s: bila aku fikir dalam-dalam sedalam yang mungkin, sebenarnya aku kena bersyukur dengan kurniaan Allah. kecik ke besar ke, tak de hal la. rilex sudaaa.. ^_^. ~abes, yang kat ats kau duk bising- bising tu kenapa pulak?~  ohhhh.. hat yang ats tu aku taip sebelum aku fikir sedalam- dalamnye. boley terima alasan aku ni?

2 comments:

♥♥ arabella ♥♥ said...

ade bele antuu raye tak ;)

Cik Mimie said...

amboiii.. antuu raye??
xde nyee..
dose weyhh..ni kes metabolisma tinggi ni..^_^