~aku demam rindu~^-^

assalamualaikum dan salam sejahtera

korang perasan tak tinggal berapa hari je lagi kita berpuasa, sikit je lagi kan? ape perasaan korang? happy? sedey? dah.dah,dah. tak payah nak jawab. rahsia tu. haha..tak perlu mention disini. okay. actually bukan itu yang aku nak cerita kat sini.


sumber : encik google



sumber : encik google



hari ni aku nak cerita pasal exam. sekarang ni dua orang adik aku yang sedang menduduki exam. adik aku yang nak PMR tu tengah trial sekarang ni. adik aku yang nak SPM tu pulak ade kat asrama. tengah exam gak sekarang ni. aku doakn yang terbaek la untuk both of them. aku tengok diorang belajar, teringat pulak zaman-zaman aku sekolah dulu. aku duduk hostel. jauh la jugak dari rumah.

best jugak sebenarnye duduk asrama ni. kita lebih dekat dengan kawan-kawan. kalau ade masalah sikit-sikit tu biaselah. nama pun manusia. mustahil la kan tak berdepan dengan masalah. hadapi masalah dengan tenang.~bajet macam la aku ni tenang sangat hadapi semua tu.haha~

bila musim-musim exam ni macam-macam ragam aku jumpa. ade yang before exam belajor sikit-sikit je, malam exam baru nak bukak buku betol-betol. ~aku la tu~. ade spesies yang malam nak exam baru jumpa kawan mintak ajar, padahal orang tu pun nak belajar jugak. ade yang malam exam dok borak-borak ~ni spesies yang da study awal-awal~. so malam exam dia just nak review sikit-sikit je. ade jugak spesies yang aku tak pernah nampak dia belajar, malam exam pun  maen-maen. tapi result gempak kot. macam- macam ade. ~aku salute gler orang macam ni~ sebab aku tak mampu jadik macam tu. aku bukan genius. again aku bgtau aku bukan genius!! ape yang aku dapat sekarang ni n selama ni semua kena sungguh-sungguh. bace bagai nak giler.

sumber : encik google


kalau tak duduk hostel korang ade jumpa tak orang-orang yang macam ni. takde kan? teringat zaman aku nak SPM, semua junior da balek. tinggal kami-kami yang nak SPM je lah. kat merata-rata kitorang belajar. memang bersepah bagai. tapi aku lebih prefer study kat court bola jaring. ade lah lagi kawan-kawan aku yang macam tu. ade pulak yang study kat dalam bilik rawatan. sambil baring-baring kat katil pesakit. aku ni payah sikit kalau study atas katil. di khuatiri ngantuk mengatasi segala-galanya. biasenya kalau katil vs buku, mesti katil menang. sape setuju angkat tangan macam saya.~bace dengan intonasi usop wilcha~

tapi tu lah. memang seronok zaman sekolah. lagi-lagi kalau dok hostel. tak tau lah kalau ade yang nak kate tak dok hostel lagi best. sebab aku tak pernah rasa. yang aku tau duduk hostel best. dari form 1 aku da tercampak kat asrama.

motif cerita semua ni : aku rindu zaman sekolah. rindu semua kenangan mase kat asrama. rindu nak lepak malam-malam kat tepi koridor borak-borak kosong. rindu waktu makan biskut Hup Seng cicah air milo waktu balek prep malam. aku rindu semua.... kalau sekarang aku buat semua tu, dah tak same macam dulu. dah tak buat dengan orang yang same. i miss every single moment damn much. tolong aku. ~aku demam rindu sekarang ni~

sumber : encik google

6 comments:

Takashi Manganji said...

zaman skolah la zaman yg paling besss:)

khaifaiz said...

baiklah akak... adik akn praktikkan nasihat2 akak itu... hehehehe :P

Cik Mimie said...

takasyi manganji- tau xpe.. zaman sekolah sangat2 best..rndu giler..

Cik Mimie said...

khaifaiz- akak?? adik?? oh my....
pape jelah khaifaiz..hehe

Pure Mahabbah Fillah said...

assalam..

huhuhu amboih tajuk entry dia..huhu

Cik Mimie said...

haha..meletup gitu..
padahal demam rndu zaman sekolah je kot
kalau tak bce smpai abes, msti ingat rndu len kan..hehe