itulah aku, kau ade?

assalamualaikum dan salam sejahtera

pejam celik, pejam celik, dah 20 hari kite berpuasa kan? korang percaya tak? percayalah, percayalah, percayalah ~cakap sambil hentak-hentak kaki ok~ agak mengada- ngada di situ.. hehe.. so, aku nak sibuk- sibuk la tau korang buka ape tadi? aku nak bagitau yang tadi aku berbuka dengan makanan yang agak banyak la. kat rumah dah ade mi bandung. ayah aku balek keje dia beli pulak murtabak. then jiran aku pulak bagi karipap. memang kenyang giler sampai aku nak sembahyang tadi sambil memegang- megang perut, terbongkok- bongkok. ~aku tipu kau je~

okay-okay. kita kembali ke seri pentas. ~tu diaaaaa, aku merepek~ sebenarnya malam ni aku nak story something pasal satu habit aku ni. again i said, pasal aku ok!! bukan pasal mereka dan keluarga mereka. aku tak tau la kalau-kalau benda ni ade same ngan sape- sape kan.

kalau korang nak tau, kalau nak tau la, kalau tak nak tau boleh skip entry ni. okay? aku ni kan kalau nampak sesuatu yang aneh, unik, cantik, laen dri yang laen, ape- ape jelah aku sanggup patah balek semate- mate nak tengok benda tu. sebab aku takut tu kali terakhir aku jumpa benda tu. korang paham tak ape aku cakap ni? tak paham la tu. blur je muka tu.. aku bagi contoh, boley? boleyla ea.....~bace dengan gaya menggedik ye kawan-kawan~

******************************************************
contoh: kalau aku dalam kereta ke dalam van ke dalam bas ke, then aku nampak sesuatu yang pelik or pape je lah yang aku macam tak pernah nampak je kan, aku sanggup tertoleh- toleh semula kebelakang semata- mata nak tengok benda tu. kalau jalan kaki pulak aku sanggup patah balek. sebab aku selalu terfikir, kalu aku tak tengok waktu tu maybe aku da tak de kesempatan nak tengok benda tu lagi. sama ada benda tu da tak de lagi atau aku je yang yang da tak ade nanti. kalau nampak sape- sape pun yang aku kenal tapi aku terlepas  pandang, aku akn tertoleh- toleh. sebab aku sangat kalau itu yang terakhir. 

******************************************************
pada aku, tak semua benda ade peluang kedua. so, aku kena tengok or dapatkan ape yang aku baru first time aku tengok atau capai ape yang memang depan mate. kalau tak, aku akan menyesal. itu lah kisah aku untuk malam ni. haha. ade orang cakap, ape yang aku buat tu agak pelik? korang rase pelik ke?? pada aku benda tu tak pelik sangat. yelah, masing- masing ade habit dia sendiri kan. so, itulah aku. hehe.
so, korang ade tak yang same ngan aku?

motif aku cerita semua ni?? tak de ape pun sebenarnye. saje suka- suka sebab aku tak tau nak cerita ape. haha

2 comments:

Ameer said...

sama!ad murtabak jgk..kui2..

Cik Mimie said...

sme ke?? haha
murtabak da x termakan da. kenyang sgt da..
mee bandung lgi mndpt perhatian..